Wat wordt er gedekt door een brandverzekering?

0
614

Een brandverzekering is een redelijk algemeen woord voor een vrij gecompliceerde verzekering. Zoals in de naam staat dekt een brandverzekering vanzelfsprekend de schade die aangericht wordt door brand, maar in hoeverre wordt deze gedekt en zijn er voorwaarden voor? In dit artikel word je wat meer bijgeleerd over de brandverzekering en wat er in de meeste gevallen gedekt wordt.

Wat dekt de brandverzekering

De brandverzekering is zeker niet alleen van toepassing op schade dat door brand komt, zo valt waterschade ook onder de brandverzekering. Je bent ook gedekt voor diverse weer-aangerichte schade zoals een kapot dak bij een zware storm, je bent zelfs gedekt voor enige natuurrampen, waaronder een aardbeving van schaal 4 en hoger en de potentiƫle grondverzakking die dit kan aanrichten. Daarbij zijn er nog diverse andere dekkingen, in sommige gevallen verschilt dit per verzekeraar. Een goedkope brandverzekering kan je veel geld besparen op de korte termijn, maar zorg er wel voor dat je geld overhoud om potentiƫle schade die niet gedekt wordt alsnog te kunnen betalen.

De voorwaarden

Voordat enige schade gedekt wordt, dien je eerst te voldoen aan de voorwaarden die aan de dekking hangen. Zo dekt een brandverzekering nooit enige schade die met opzet is aangericht, vrij vanzelfsprekend natuurlijk. Ook schade die iemand anders aanricht met jouw toestemming zal niet gedekt worden. Ook kan een huisbaas bijvoorbeeld verschillende beveiligingsafspraken, mocht je deze niet nakomen en alsnog schade oplopen wordt deze schade ook niet gedekt. Daarbuiten zijn er nog meer instanties waar schade niet wordt gedekt, bekijk de gehele lijst bij je verzekeraar om er zeker van te zijn dat dit bij jouw verzekeraar niet verschilt.

Hoe geef je schade aan

Het is belangrijk dat je bij het constateren van enige schade direct je verzekeraar belt, daarbij dien je ook het schadeaangifteformulier in te vullen en per direct via de mail te versturen naar de verzekering. Dit dien je binnen 24 uur verstuurd te hebben. Daarna ligt het aan de verzekering die je hebt, in de meeste gevallen wordt de schade zo snel mogelijk opgelost.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here