Wat je dient te doen als je een verstopping zelf niet op kunt lossen

0
671

Een verstopping heeft verschillende nare consequenties. Zo kan er als gevolg van een verstopping een nare rioollucht in huis komen te hangen. Ook zal het steeds lastiger worden om sanitaire voorzieningen te gebruiken bij verstoppingen. Denk bijvoorbeeld aan het toilet of de gootsteen waarin het water steeds moeizamer weg lijkt te lopen. In eerste instantie kun je een verstopping proberen op te lossen door gebruik te maken van een vloeibaar ontstoppingsmiddel. Ook het gebruik van soda kan helpen tegen verstoppingen in de afvoer. Dit werkt echter alleen, wanneer de verstopping zich in een beginnend stadium bevindt! Heb je met een serieuze verstopping te maken? Schakel in dat geval een loodgieter in!

Verstoppingen laten verhelpen door loodgieters

Verstoppingen verhelpen in Eindhoven, Den Bosch of bijvoorbeeld Tilburg is een klus die loodgieters graag op zich nemen. Loodgieters beschikken over verschillende hulpmiddelen, die het verhelpen van verstoppingen makkelijker moeten maken. Denk aan de mogelijkheid om de afvoer onder een hoge druk door te spuiten. Het doorspuiten van de afvoer maakt dat het restafval, wat de verstopping veroorzaakt, naar de centrale riolering kan worden meegevoerd. Op deze manier is een verstopping vaak direct verholpen. Nadien zal een loodgieter altijd een camera-inspectie uitvoeren, om er zeker van te zijn dat de verstopping verholpen is.

Nieuwe verstoppingen voorkomen

Om nieuwe verstoppingen in het vervolg te kunnen voorkomen, kun je verschillende maatregelen nemen. Kies er bijvoorbeeld voor om een zeefje in de gootsteen te gebruiken. Het zeefje heeft een filterende werking, waarbij het restafval tijdens het spoelen van de vuile vaat uit het afvoerwater onttrokken wordt. Zo zal er veel minder restafval in de afvoer terechtkomen, wat de kans op een nieuwe verstopping aanzienlijk verkleint. Ook is het verstandig om bijvoorbeeld een bladvanger over de regenpijpen buiten de deur te plaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here