Tips voor een gezonder leven

0
692

Gezond leven is iets waar de meeste mensen naar streven. Vooral de laatste tijd zijn mensen veel bezig met sporten en eten waardoor ze gezonder door het leven gaan. In dit artikel worden tips beschreven die ervoor zorgen dat je gezonder door het leven kan gaan.  Er zal de nadruk worden gelegd op gezond eten, sporten en het roken van een E sigaret. Een E sigaret biedt namelijk veel voordelen ten opzichte van een gewone sigaret.

Gezonder eten
Hoewel steeds meer mensen letten op hun eten, is het grootste deel zich er nog steeds niet van bewust wat ongezond eten met je lichaam kan doen. Ongezond eten zorgt er voor dat je dikker wordt. Daarnaast zorgt het er ook voor dat het je cholesterol verhoogt.  Cholesterol kan op termijn hart- en herseninfarcten veroorzaken. Denk daar maar eens aan als je weer een vette hamburger koopt.  Het roken van een gewone sigaret kan ook zorgen voor een verhoogde cholesterol.  Veel zout is ook niet goed voor je. Dit kan ervoor zorgen dat je bloeddruk wordt verhoogt. Groente en fruit hebben op zijn beurt weer positieve effecten op je lichaam.  In groente en fruit zitten namelijk stoffen die weer juist wel goed zijn voor hart- en bloedvaten. De tekst: eet elke dag 2 ons groente en 2 stuks fruit, is dus echt geen onzin.

Een gezonder lichaam door sporten
Naast gezond eten is sporten ook onlosmakelijk verbonden met een gezond lichaam. Het heeft veel voordelen. Zo is sporten goed voor hart- en bloedvaten, zorgt ervoor dat gewrichten soepel blijven, is goed tegen rugklachten en heeft een positief effect tegen diabetes. Daarnaast verbrand je simpelweg veel calorieën als je sport. Het verbranden van calorieën is nodig als je graag wil afvallen en naar een gezond lichaam wil toewerken. Door middel van sport wordt de stress ook vermindert.  Dit komt doordat het stresshormoon wordt afgebroken tijdens het sporten en dat er hormonen vrijkomen. Deze hormonen zorgen ervoor dat je gelukkiger bent en dus lekkerder in je vel zit.

Roken van een E sigaret
Stoppen met het roken van een gewone sigaret is ook noodzakelijk als je gezonder wil leven. In een gewone sigaret zitten namelijk veel schadelijk stoffen.  Er zitten wel 4000 chemische stoffen in een sigaret. Van deze 4000 chemische stoffen zijn er wel 40 kankerverwekkend. Denk bijvoorbeeld aan de stoffen teer en koolmonoxide. Je kan sporten en gezond eten wat je wil, als je niet stopt met het roken van een gewone sigaret zal je niet snel een gezond lichaam krijgen. Er is sinds een aantal jaren een oplossing gekomen voor de mensen die gezonder willen leven, maar niet willen stoppen met het roken. Deze oplossing is de E sigaret. Dit is een elektronische sigaret die niet alle kankerverwekkende stoffen zoals teer en koolmonoxide bevat. Een E sigaret kan zelfs gekocht worden zonder nicotine. Er zijn nog meer voordelen aan het kopen van een E sigaret. Deze elektrische sigaret is namelijk niet schadelijk voor de mensen in je omgeving, een gewone sigaret is dat wel. Dit komt doordat je bij het uitblazen van een E sigaret dampen vrijkomen waarin geen schadelijke stoffen zitten. Bij het roken van een gewone sigaret komen deze stoffen wel vrij. Je kan dus prima een E sigaret roken bij risicogroepen zoals kinderen, zwangere vrouwen of bejaarden.  Een E sigaret kopen kan bij veel online winkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here