Tips om te besparen op je maandelijkse vaste lasten

0
648

Het lijkt er soms op dat de maandelijkse vaste lasten alleen maar hoger worden. Het is voor iedereen wel eens fijn om aan het eind van de maand iets over te houden. Als jij je maandelijkse vaste lasten eens onder de loep neemt, dan kom je er al gauw achter dat er bepaalde zaken goedkoper kunnen. Wij geven je graag handige tips om te besparen op je maandelijkse vaste lasten.

Waarom besparen op vaste lasten?
Er zijn diverse redenen te bedenken waarom je zou willen besparen op je maandelijkse vaste lasten. Als je deze kosten kunt verlagen, dan betekent dit in principe dat je geld overhoudt voor andere zaken. Geld om te sparen voor grote uitgaven, uit te geven aan leuke dingen of om te kunnen beleggen.

Tips besparen vaste lasten
Enkele maandelijkse uitgaven kom je altijd binnen een normale huishouding tegen. De meeste gezinnen krijgen maandelijks met onderstaande kosten te maken. Op deze manier is het mogelijk om tientallen euro’s per maand over te houden.

 • Ga voor een goedkope autolening
  Door te kiezen voor een goedkope autolening, is het mogelijk om je vaste lasten met betrekking tot je auto te verminderen. Om de beste autolening te vinden voor jouw situatie heb je de mogelijkheid om een online simulatie te maken voor een nieuwe auto of een tweedehandse auto. Op deze manier weet je zeker dat je de goedkoopste autolening in huis haalt.
 • Energiekosten
  De meeste mensen zitten al jaren bij dezelfde energieleverancier. Dit is niet voordelig voor de prijs die je moet betalen. Omdat er veel concurrentie is in deze markt, betekent dit dat de prijzen inmiddels ook stukken lager zijn. Maak eens een vergelijking tussen energieleveranciers om te bekijken of je momenteel niet teveel uitgeeft aan energiekosten.
 • Boodschappen doen kan goedkoper
  Natuurlijk is het fijn om de beste merken in huis te halen als je naar een supermarkt gaat, maar er zijn ook ontzettend veel lekkere producten verkrijgbaar van het eigen merk van een supermarkt. Denk hierbij aan chips, koekjes en nootjes. Vaak smaken de producten van het eigen merk ook zeker niet verkeerd. Je zult al gauw merken dat het veel in de prijs kan schelen. We hebben maandelijks ook nog behoorlijk wat huishoudproducten nodig. Bekijk alle huishoudaanbiedingen om hierop te kunnen besparen. Denk hierbij aan producten zoals wasverzachter, toiletpaper, en vaatwas tabletten.
 • Mobiele telefonie
  We maken dagelijks ontzettend veel gebruik van onze mobiele telefoon. Er zijn veel providers die wekelijks komen met mooie acties en aanbiedingen waar je van kunt profiteren. De kans bestaat dat ook jij momenteel teveel uitgeeft aan mobiele telefonie. Maak een vergelijking tussen de providers om te bekijken of je ergens voor dezelfde diensten goedkoper terecht kunt.
 • Verzekeringen
  Bekijk je vaste lasten eens en onderzoek eens hoeveel lopende verzekeringen je hebt. Je zal er al gauw achter komen dat dit er nog behoorlijk wat zijn. Verzekermaatschappijen bieden vaak kortingen aan om op deze manier nieuwe klanten binnen te halen. Bekijk hoeveel je momenteel uitgeeft, als het goedkoper kan is het zeker geen slecht idee om over te stappen.

Zoals je kunt lezen is het zeker mogelijk om te besparen op je maandelijkse vaste lasten. Neem je eigen vaste lasten eens onder de loep en bekijk waar jij mogelijk zou kunnen besparen. Op deze manier kun je geld overhouden om leuke dingen te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here