Sleutel afgebroken in het slot, wat moet je nu?

0
523

Als je laat van je werk of een avondje stappen naar huis terugkeert, heb je vaak enige haast om binnen te komen en zal je vermoeid zijn. Dit maakt dat mensen hun sleutel soms niet volledig in de cilinder van het slot steken. Vaak hebben ze dit op tijd door, waardoor beschadigingen aan het slot voorkomen kunnen worden. Het komt echter ook voor dat men de sleutel door probeert te draaien, waardoor de sleutel in het slot afbreekt. Bij een buitensluiting was het vroeger heel normaal om het ruitje in de deur in te gooien, om de deur vanaf de binnenkant te openen. Tegenwoordig zijn er betere oplossingen voor mensen die met een buitensluiting te maken krijgen.

Schakel de hulp van een slotenmaker in

Is je sleutel afgebroken in Hoorn, Amsterdam, Haarlem, of een andere grote Nederlandse stad? In dat geval kun je rekenen op de hulp van een slotenmaker bij je in de buurt. Een slotenmakerbedrijf biedt in veel gevallen een spoeddienst aan. Deze spoedslotenmaker staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor je klaar om de helpende hand te bieden bij een afgebroken sleutel. Zo hoef je nooit lang te wachten, voordat je de woning weer binnen kunt komen.

Zelf een afgebroken sleutel verwijderen is onverstandig

Het wordt door slotenmakers afgeraden om het afgebroken stukje sleutel zelf uit het slot te verwijderen. Dit lijkt wellicht heel aantrekkelijk, zeker wanneer je een pincet of een soortgelijk hulpmiddel in je tas hebt zitten. De kans dat je de kleine onderdelen van een slot hierbij beschadigt is echter vrij groot. In het ergste geval wordt het slot zodanig beschadigd, dat deze niet meer gerepareerd kan worden. Als gevolg hiervan zal het slot vervangen moeten worden door een slotenmaker. Dit voorkom je door direct op de hulp van een slotenmaker te vertrouwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here