Inbraakbeveiliging zonder daarvoor een alarmsysteem te hoeven installeren.

0
586

Niet iedereen zit te wachten op een uitgebreid alarmsysteem in huis. In het bijzonder wanneer je voor een alarmsysteem met bijvoorbeeld een bewegingssensor zou kiezen. De bewegingssensor is erg nadrukkelijk aanwezig in huis, wat niet goed past bij een modern ingerichte woning. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven om je woning van de nodige inbraakbeveiliging te voorzien.

Voor het schrijven van dit artikel spraken we met een specialist op het gebied van huisbeveiliging in Arnhem. Deze specialist raadt woningbezitters ten zeerste aan om het gebruik van een alarmsysteem wel te overwegen. Zeker wanneer inbrekers binnen je woning zijn, kan een alarmsysteem veel bescherming bieden.

Degelijke woningbeveiliging met goede sloten

Het beveiligen van een woning begint bij het gebruik van PKVW-gecertificeerde sloten op je ramen en deuren. Deze gecertificeerde sloten zijn getest en veilig bevonden door de Nationale Politie. Het testen gebeurt door te kijken of de sloten bestand zijn tegen de meest voorkomende vormen van inbraak in Nederland. Je kunt er zodoende vanuit gaan dat deze sloten de nodige bescherming bieden. Kijk ook eens naar de SKG-beoordeling van de sloten die je wilt kopen. Deze rating geeft aan of en in welke mate de sloten een vertragende werking hebben op inbrekers tijdens een inbraak in huis.

Optionele beveiligingscomponenten voor in huis

Naast deze sloten voor het beveiligen van je woning, kun je voor verschillende extra beveiligingscomponenten kiezen. Hang bijvoorbeeld een elektronische camera of een zogenaamde dummycamera aan je gevel. Dit schrikt inbrekers op voorhand af! Ook kun je een anti-kerntrekcilinder laten plaatsen, of een anti-inbraakstrip gebruiken. De anti-kerntrekcilinder gaat kerntrekken tegen, waarbij men een schroef of spijker in de cilinder van je slot slaat. Met een anti-inbraakstrip kan voorkomen worden dat inbrekers een koevoet of breekijzer gebruiken om je deur open te breken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here