Hoe vind je de oorzaak van een stroomstoring?

0
1722

Een stroomstoring vormt logischerwijs een grote ergernis voor veel woningbezitters. Als gevolg van de stroomstoring zal het bijvoorbeeld niet langer mogelijk zijn om je televisie, verlichting en soortgelijke apparatuur te gebruiken in huis. Vaak blijkt het behoorlijk lastig te zijn om een stroomstoring op te lossen. Hoe vind je überhaupt de oorzaak van een stroomstoring? In dit artikel gaan we hier dieper op in en geven we je handige tips om de oorzaak van een stroomstoring te achterhalen.

Tip: controleer altijd of je de enige in de straat bent met een stroomstoring. Mogelijk is er sprake van een algehele stroomstoring! In dat geval is de netbeheerder verantwoordelijk voor het oplossen van de stroomstoring. Je kunt hiervoor contact opnemen met het landelijke storingsnummers.

Op zoek naar de oorzaak van een stroomstoring

Om de bron van de stroomstoring te vinden kan het slim zijn om alle elektrische apparatuur uit het stopcontact te halen. Vervolgens vervang je de gesprongen stop in de groepenkast en schakel je de apparatuur stuk voor stuk opnieuw in. Op het moment dat de stop opnieuw uit de meterkast springt heb je de bron van de stroomstoring in huis gevonden. Vaak zal het om een oud koffiezetapparaat, een oude waterkoker, etc. gaan. Helaas werkt deze truc niet altijd.

Stroomstoring als gevolg van een kortsluiting

Een stroomstoring kan ook het gevolg zijn van een kortsluiting tussen twee elektrakabels in huis. Denk bijvoorbeeld aan de kabels die tussen je muren lopen. Het is erg lastig om de kortsluiting tussen deze kabels zelf op te merken. Gelukkig kan een elektricien je in zo’n geval de helpende hand bieden! Elektriciens beschikken over de benodigde kennis, ervaring en hulpmiddelen om de bron van een stroomstoring snel te kunnen achterhalen. Vaak hoef je niet lang op de hulp van een elektricien te wachten, doordat veel van deze bedrijven een spoedservice aanbieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here