Hoe goed werkt een alarmsysteem als beveiliging?

0
564

Een goede beveiliging van je woning is essentieel, om de kans op inbraken te minimaliseren. Toch blijkt het vaak veel lastiger te zijn om een woning te beveiligen, dan men op voorhand verwacht. Hoe goed werkt een alarmsysteem bijvoorbeeld bij het beveiligen van woningen? Is een alarmsysteem en een normaal slot voldoende om inbrekers buiten de deur te houden? Enzovoorts. In dit artikel vertellen we je meer over het nut van het gebruik van een alarmsysteem. Bovenal is het verstandig om de hulp van een slotenmaker in te schakelen als je de huisbeveiliging wilt verbeteren. Een slotenmaker kan je huis analyseren op de grootste beveiligingsrisico’s.

Verschillende fases van een inbraak

Een specialist in alarmsystemen installeren in Nieuwegein vertelde ons dat hij een inbraak vaak in verschillende fases onderverdeeld. Eerst zal een inbreker inventariseren hoe goed je woning beveiligd is. Hangen er bijvoorbeeld camera’s aan de gevel? Zitten er goede sloten op je deuren? Enzovoorts. Wanneer de inbreker je woning als doelwit heeft uitgekozen, zal deze het slot van je raam of deur proberen te forceren. Dit is de tweede fase. In deze tweede fase kunnen goede sloten weerstand bieden aan de inbreker. Des te langer het namelijk duurt voordat het slot geopend is, des te groter is de kans dat de inbrekers worden opgemerkt.

Alarmsysteem geschikt voor de derde fase

De derde fase van een inbraak is het moment dat de inbrekers daadwerkelijk bij je woning naar binnen zijn gekomen. In deze fase bieden de sloten geen weerstand meer en kan het alarmsysteem het overnemen. Een alarmsysteem wordt vaak aangepast naar de beveiligingsbehoeftes van een woning. Deze behoeftes zijn voor iedere woning verschillend. Dit is ook de reden dat slotenmakers vaak aanraden om een alarmsysteem op maat samen te laten stellen in plaats van voor een standaardsysteem te kiezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here