Enkele tips voor als je een lekkage in je woning niet kunt vinden

0
749

Heb je enig idee wat de gevolgen van een lekkage in huis kunnen zijn? Als gevolg van een lekkage kunnen er onder meer schimmelplekken op de muren en plafonds ontstaan. Ook kan het hout van je dakconstructie ernstig beschadigd worden, doordat hier houtrot in ontwikkeld wordt als er vocht in het hout trekt. Reden genoeg om een lekkage in huis altijd zo snel mogelijk te laten verhelpen. Helaas blijkt het vaak behoorlijk lastig te zijn, om de bron van een lekkage te achterhalen. In het bijzonder wanneer het om een lekkage bij leidingen tussen je muren gaat, of om een lekkage onder je dakbedekking. In dit artikel geven we je enkele tips om de lekkage te verhelpen.

Tip 1: maak gebruik van kleurstoffen

Een van de mogelijkheden die je hebt om de bron van een lekkage te vinden, is het gebruik van kleurstoffen. Giet bijvoorbeeld een emmer met water, gecombineerd met een rode kleurstof, over het dak van je woning. Onder je dakbedekking zullen nu rode plekken zichtbaar worden, op de plek waar de lekkage zich bevindt. Zo wordt het makkelijker om deze zelf te verhelpen. Deze methode werkt helaas niet als het om een lekkage rond leidingen in huis gaat.

Tip 2: laat een professionele lekdetectie uitvoeren

Naast het gebruik van kleurstoffen, kun je ook voor een professionele lekdetectie kiezen. Een lekdetectie in Den Bosch, Eindhoven, of andere grote steden kun je door gespecialiseerde bedrijven uit laten voeren. Deze bedrijven hebben verschillende hulpmiddelen die het achterhalen van de bron van lekkages aanzienlijk makkelijker maken. Zij zetten niet alleen kleurstoffen in, maar kunnen bijvoorbeeld ook een rookproef in huis uitvoeren.

Het fijne aan het inschakelen van een dergelijke gespecialiseerde organisatie, is het feit dat de loodgieter direct voor een passende oplossing kan zorgen. Zo heb je zelf geen omkijken meer naar het herstel van de lekkage in huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here